shadow_left
Logo
Shadow_R

Keresés

ÍGY FŐZÖK ÉN...

Mindmegette.hu

Mind megette...

MIX

Családunk vállalkozásai

Vízivárosi Patina Antikvitás
Mini
helpnet

Látogatott oldalak

mod_vvisit_counterOldalletöltések száma:335845
 
   
Fejtett bableves tejföllel
fejtett_bablevesÉpp az imént kérte legkisebb lányom, mondanám már el, hogy is készült anno a bableves. Múlhatatlanul szükség van-e tarjára, vagy elég valamilyen más füstölt húsnemű. Ime a válasz
 
Hozzávalók:

  • 1/2 kg fejtett bab,
  • 2-3 szál sárgarépa, fehérrépa,
  • 2 fej hagyma,
  • 1-2 gerezd fokhagyma,
  • 1 kávéskanál só, bors, majoránna, bazsalikom,
  • 2-3 babérlevél,
  • 3-4 szelet füstölt szalonna (ha sonkát főzünk, akkor szalonna helyett a sonkalét használjuk),
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 doboz tejföl,
  • 1 evőkanál gulyáskrém, vagy piros arany,
  • 2-3 pár virsli, nyáron fél paprika, és paradicsom

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítése:

A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, a hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, rádobjuk a szalonnára, erre a zöldséget, a babot és a fűszereket. Felöntjük 1/2 liter vízzel, felforraljuk, majd kis lángra állítva megfőzzük. Amikor a zöldség már puha, megszórjuk az evőkanál liszttel, felöntjük további 1 liter vízzel. Beleaprítjuk a virslit, majd a végén belekeverjük a tejfölt

Share