• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2016 - Custom text here
fejtett_bablevesÉpp az imént kérte legkisebb lányom, mondanám már el, hogy is készült anno a bableves. Múlhatatlanul szükség van-e tarjára, vagy elég valamilyen más füstölt húsnemű. Ime a válasz
 
Hozzávalók:

  • 1/2 kg fejtett bab,
  • 2-3 szál sárgarépa, fehérrépa,
  • 2 fej hagyma,
  • 1-2 gerezd fokhagyma,
  • 1 kávéskanál só, bors, majoránna, bazsalikom,
  • 2-3 babérlevél,
  • 3-4 szelet füstölt szalonna (ha sonkát főzünk, akkor szalonna helyett a sonkalét használjuk),
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 doboz tejföl,
  • 1 evőkanál gulyáskrém, vagy piros arany,
  • 2-3 pár virsli, nyáron fél paprika, és paradicsom

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítése:

A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, a hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, rádobjuk a szalonnára, erre a zöldséget, a babot és a fűszereket. Felöntjük 1/2 liter vízzel, felforraljuk, majd kis lángra állítva megfőzzük. Amikor a zöldség már puha, megszórjuk az evőkanál liszttel, felöntjük további 1 liter vízzel. Beleaprítjuk a virslit, majd a végén belekeverjük a tejfölt

Bejelentkezés


Információk


Facebook