shadow_left
Logo
Shadow_R

Keresés

ÍGY FŐZÖK ÉN...

Mindmegette.hu

Mind megette...

MIX

Családunk vállalkozásai

Vízivárosi Patina Antikvitás
Mini
helpnet

Látogatott oldalak

mod_vvisit_counterOldalletöltések száma:349069
 
   
Mustáros göngyölt szűzérme Nyomtatás

 

szuzeremT. Judittól származik a recept, a karácsonyi terülj-terülj asztalkájuk egyik slágere volt. Azóta már én is többször elkészítettem, csak ajánlani tudom. Nagyon egyszerű és nagyon finom.

 

 

Hozzávalók:

  • egy szép darab szűzérme
  • 4-5 szelet bacon szalonna
  • só, bors, majoranna, dijoni magos mustár
  • 1-2 kanál libazsír
  • 2-3 kanál száraz fehér bor

 


 

 

 

Elkészítése:

A megmosott, letörölgetett szűzérmét befűszerezem sóval, borssal, majorannával, majd jó bőven rákenem a mustárt, végül begöngyölöm a húst a bacon szalonnába, helyenként fogpiszkálóval meg lehet tűzni.

Jénaiba helyezve a tetejére teszem a libazsírt, alá a fehér bort majd 30-40 percig sütöm a sűtőbe, végül leveszem a jénai tetejét és pirosra sütöm a szalonnát. Hidegen, melegen egyaránt nagyon finom.

Share